Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е разкрила убийството

...
Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е разкрила убийството
Коментари Харесай

Руските спецслужби твърдят: Украинка е взривила Дария Дугина

Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че е разкрила убийството на Дария Дугина, щерка на щерка на радикалния съветски идеолог Александър Дугин.

„ Установено е, че закононарушението е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби. Извършителят е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 година “, се споделя в известието.

За да провеждат убийството на Д. Дугина и да получат информация за нейния метод на живот, Вовк и щерка й София Шабан наели апартамент в Москва в постройката, в която живеела починалата. " В деня на убийството Вовк и Шабан също били на литературно-музикалния фестивал " Традиция ", където Дугина присъстваше като почетен посетител. След атентата двете преминали Псковска област до Естония ", се споделя в известието.

" Настоящее Время " откри Наталия Вовк в базата данни с украински военни, която изтече преди време в Интернет. Там тя е посочена като член на взвода " Азов ". Вовк-Шабан е гражданин на Мариупол и е работила в редица частни компании, едната от които е благосъстоятелност на татко й Павел Вовк. " НемеZида " написа, че Вовк е служила в Националната армия на Украйна, само че удостоверение за това няма.

ФСС твърди, че Вовк е пристигнала в Русия в сив автомобил Mini Cooper с номера от Донецката национална република, които при напускането на Русия сменя с украински номера. Украинският номер, оповестен от ФСС, в действителност е регистриран на сив Mini Cooper, откри " Настоящее Время ". Машината е сменила притежателя си през 2021 година Преди това е била с киевски номер. В самата Русия пък автомобилът на Вовк, с който е била следена Дугина съгласно ФСС, се е придвижвал с номера от Казахстан.

Днес човек със същата фамилия - Данил Шабан разгласи за продажба Mini Cooper с номер AH7771IP в киевски уебсайт. Според версията на ФСС Вовк е напуснала Русия със същия автомобил и номер, написа.

Автомобилът, с който съгласно ФСС се е придвижвала Вовк, към този момент се продава

По-рано днес неизвестна до момента съветска формация пое отговорност за атентата против Дария Дугина.

Бившият народен представител в съветската Дума Иля Пономарьов разгласи от Киев, че е бил акредитиран да прочете изказване на Националната републиканска войска, в което се поема отговорност за действието и се нападна персонално Путин.

Самият Путин назова убийството на Дугина " подло и грубо ". Тя почтено служеше на хората и Отечеството и с делата си сподели какво значи а си съветски родолюбец, написа Путин в съболезнователен адрес до околните на убитата.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР